7 روش طلایی برای کاهش چربی خون

چربی خون و افزایش میزان آن در بدن باعث بروز بیماری‌های مختلف از جمله سکته قلبی و بیماری‌های مرتبط با عروق و قلب می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۳ - ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 07
کد خبر: ۲۳۱۶۸۳

به گزارش راهبرد معاصر؛  کلسترول از طریق خوردن غذاهای حاوی چربی جانوری مثل گوشت، لبنیات و تخم مرغ و یا توسط کبد تولید و وارد جریان خون می‌شود.

7 روش طلایی برای کاهش چربی خون
زمانی که شما غذاهای حاوی کلسترول مصرف می‌کنید کبد شما میزان تولید کلسترول را کاهش داده و در نتیجه سعی در حفظ میزان کلسترول خون می‌کند.


با این حال مصرف زیادی اسید‌های چرب اشباع، اسیدهای چرب ترانس و قند می‌تواند باعث شود که کلسترول و چربی خون شما افزایش پیدا کند.


البته در نظر داشته باشید که ما کلسترول‌های متفاوتی در بدن خود داریم، HDL که کلسترول خوب نام دارد و برای سلامتی بدن مفید است و LDL که کلسترول بد نام دارد و مقادیر بالای آن به خصوص زمانی که اکسید می‌شود می‌تواند موجب بیماری‌های قلبی، حملات قلبی و سکته شود.


این مسئله به این دلیل است که هنگام اکسید شدن LDL این چربیها به دیواره رگ‌ها چسبیده و با متصل شدن به با پلاکت‌ها باعث می‌شوند که رگ‌ها گرفته شود و نهایتا موجب بیماری‌های قلبی عروقی شود.


در ادامه برایتان توضیح می‌دهیم چطور چربی خون را کاهش دهید:


3-- از ادویه جات در پخت و پز غذاها استفاده کنید
ادویه‌ها طعم دهنده هایی هستند که معمولا غنی از ویتامین‌ها، املاح و آنتی اکسیدان هستند. سیر، زنجبیل و زردچوبه اگر به طور منظم مصرف شوند در کاهش کلسترول خون بسیار موثر عمل می‌کنند.

علاوه بر کاهش کلسترول، آنتی اکسیدان های موجود در ادویه جات باعث می‌شود که LDL ها اکسید نشوند و به از لخته شدن خون پیشگیری می‌کنند.

ادویه جات با وجود اینکه به مقدار زیادی خورده نمی‌شوند می‌توانند در تامین نیاز بدن به آنتی اکسیدان کمک کننده باشند.
پونه کوهی، نعنا، آویشن، میخک، فلفل و دارچین از جمله ادویه‌هایی هستند که دارای آنتی اکسیدان زیادی هستند و شما می‌توانید از آنها در پخت و پز روزانه استفاده کنید.

4- از مصرف چربی‌های ترانس خودداری کنید
چربی ترانس به صورت طبیعی به مقدار کمی در گوشت یافت می‌شود، اما بیشترین دریافت چربی ترانس در مردم از طریق غذاهای رستورانی و غذاهای فراوری شده است.

اسید‌های چرب ترانس مصنوعی از طریق اضافه کردن هیدروژن به چربی های غیر اشباع ایجاد می‌شوند، در این حالت ماندگاری روغن در دمای اتاق بیشتر خواهد شد. به علاوه هزینه کمتری نسبت به چربی‌های معمولی دارند و در رستوران ها و صنایع غذایی بزرگ استفاده می‌شوند.

چربی‌های ترانس با افزایش کلسترول بد خون و کاهش کلسترول خوب موجب افزایش بروز بیماری‌های قلبی و بیشتر شدن احتمال سکته‌های قلبی می‌شوند.

هنگام خرید بسته‌های غذایی به عبارت "روغن هیدروژنه" توجه کنید، این عبارت به این معنی است که در این ماده غذایی اسید چرب ترانس به کار رفته است و شما باید از مصرف آنها خودداری کنید.

چربی ترانس موجود در گوشت و لبنیات هم می‌تواند در افزایش کلسترول خون نقش داشته باشد.

1-غذاهای سرشار از فیبر محلول را استفاده کنید
فیبر محلول در گروه بزرگی از غذاهای مثل لوبیا ها، حبوبات، غلات کامل، بذر کتان، سیب و مرکبات وجود دارد.


بدن انسان توانایی هضم فیبر محلول را ندارد و این ماده در بدن روده شما حرکت کرده و آب را به خودش جذب می‌کند و به حالت ژله‌ای مانند در می‌آید. این ماده ژله‌ای در طی حرکت در روده اسید صفرای شما را هم به خود جذب می‌کند، اسید صفرا از جنس کلسترول است و باعث هضم و جذب چربی‌های خورده شده توسط شما می‌شود.


مصرف منظم فیبر های محلول غذایی باعث می‌شود که شما حتی در طی زمان کوتاه ۴ هفته‌ای کلسترول خونتان کاهش پیدا کند.
توصیه می‌شود که روزانه ۴-۵ گرم فیبر محلول برای کاهش کلسترول خون خود مصرف کنید، هرچند مصرف مقادیر کمتر تا ۳ گرم نیز فواید خود را بر جای می‌گذارد.


2-میوه و سبزیجات را فراموش نکنید
مصرف میوه و سبزیجات یکی از راه‌های آسان کاهش چربی خون است.


میوه ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی هستند که از اکسید شدن LDL و چسبیدن آنها به دیواره عروق جلوگیری می‌کند.
این اثر آنتی اکسیدانی و همچنین کاهش دهندگی کلسترول خون باعث کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود.


افرادی که بیشتر رژیم غذاییشان را میوه‌ها و سبزیجات تشکیل می‌دهد در بلند مدت خطر بروز بیماری‌های قلبی عروقی در آنها کمتر است.


5- قند کمتری مصرف کنید
تنها اسید‌های چرب اشباع و چربی‌های ترانس نیستند که باعث بالا رفتن چربی خون شما می‌شوند، بلکه مصرف زیاد قند‌های ساده هم می‌تواند باعث بالا رفتن کلسترول خون شود.


مشکل دیگری که مصرف زیاد قند ایجاد می‌کند این مسئله است که باعث افزایش LDL های اکسید شده شده و باعث افزایش خطر سکته‌های قلبی و بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود.


6- بیشتر سویا بخورید
پروتئین سویا اثر قدرتمندی در کاهش کلسترول خون و کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی دارد.حتی اگر شما یک ماه سویا استفاده کنید تاثیر آن در افزایش HDL و کاهش LDL را خواهید دید.


سویای فراوری نشده مثل لوبیای سویا یا شیر سویا تاثیر بیشتری نسبت به سویای فراوری شده مثل تفاله یا مکمل سویا در کاهش چربی بد خون دارد.


7- چای سبز بنوشید
چای سبز را می‌توانید به صورت دم کرده استفاده کرده و یا آن را به صورت پودر کرده و همراه دیگر نوشیدنی‌ها مثل چای ماسلا استفاده کنید.


اگر شما روزانه چهار فنجان چای سبز استفاده کنید پس از دو هفته تاثیر آن را در کاهش چربی خون و کلسترول بد خون خواهید دید.


مصرف چای سبز می‌تواند باعث کاهش تولید کلسترول توسط کبد و کاهش جذب آن از طریق روده شود؛ به علاوه چای سبز دارای آنتی اکسیدان‌های قوی است که از اکسید شدن کلسترول بد خون و اتصال آن به دیواره رگ ها جلوگیری می‌کند./ فارس

ارسال نظر